11 september, 2011

Päev täis õmblust.

Eesmärk oli teha ära kõik, mis plaani pandud. Peaaegu nii läks ka, nipetnäpet jäi tegemata.
Mul oli mitmeid heledaid asju vaja ümber teha ja samal ajal ka valge pesu pesema panna, niisiis asusin kohe asja kallale. Esimesena parandasin ära seeliku, mis mu hoogsate sammude ja pisut volüümikate säärte tõttu tahtis külgede pealt rebeneda. See riie pole ka just parimate killast, aga seelik ise üks lemmikutest. Selle pildi peal, kus seelik seljas, ongi sama. Järgmisena ootas üks Janari valge polopluus, mis kunagi kuulus ta isale, aga oli väga vähe kantud. Selle võtsin külgedest sisse ja pistsin kohe masinasse, nüüd ainult loodan, et ehk ikka on paras. Pilti jällegi - pole.

             ENNE                                                                                 PÄRAST

 

 Viimane valge ese oli üks pluus, mille hiljuti Faktory kasutatud riiete poest ostsin. See sats rinna peal meeldis õudselt. Tegu oli suurusega XL, aga hind oli ka väike ja ei lubanud poodi jätta. Mõtlesin kohe, et sellest saaks ehk täitsa kantava asja teha. Võtsin sisse igalt poolt, kust sai - külgedelt, eest ja tagant (olid juba sissevõtukohad olemas, tegin 2x suuremaks). Varrukad lõikasin lihtsalt lühemaks ja keerasin servamata ääre paremale poole peale ja õmblesin kinni. Seelikuga läheb hästi kokku.
Ahjaa, mul tuleb fotografeerimine alati meelde alles siis, kui olen nõelad sisse pannud ja nii ei saa ENNE pildilt aru, kui suur see tegelikult oli. Sama jama on ka pükstega, mis kohe ülejärgmisena teemaks.


Vahelduseks võtsin lõunal ette midagi kergemat - tegin laudlina. Tegelikult on see voodipesuriie, aga terrassilaua peale kõlbab küll. See on ka pealt natuke kõvem või nii, ehk ei ima iga plekki kohe endasse. Mõtlesin hetkeks, et viskaks köögilauale, aga see on meil nii pikk, et lina jäi kahjuks lühikeseks.

Igatahes, reedel käisime töökaaslasega uuesti Faktory's ja seekord tulin tagasi püksisaagiga. Loomulikult tuli ka need ümber teha, aga värvliosa oli paras, tagumik ka, isegi pikkus oli mulle maani, aga sääred jube laiad. Väike firma oli ka - Replay. Jällegi võtsin sisse mõlemast küljest, nii et nüüd on liibukad. Kuna õhtu tuli peale ja lisaks läksime Viimsisse sööma külarestorani nimega Roots, siis jäi viimistlus tegemata - allääred ära keerata, overlokk ja kaunistusõmblused külgedele. Siis võib lugeda ühe projekti jälle kordaläinuks.

ENNE                                                                                                                    PÄRAST
























BTW, loen hoolega Donna Kato raamatut nüüd, ehk varsti jõuan ka millegi tegemiseni.

1 kommentaar:

  1. Pildil, kus sul lilleline seelik ja valge pluus seljas on, meenutad sa hästi väga oma ema, muide ; )
    Armas!

    VastaKustuta