11 september, 2011

Pott ja kate.

Koos meiega elavad siin majas ka teatud lilled - pelargooniad. Minu nägemist mööda ei ole need toalilleks mõeldud ja võiks sügisel minema visata, täpselt nagu kõik teised suvelilled, mis ära närtsivad. Olen sunnitud need siiski veel alles jätma ja otsustasin neid siis vähemalt viisakamalt eksponeerida. Plastpott ja vana supitaldrik on no-no. Kuna taimi on erinevates pottides nii palju, siis käisin Bauhausis ja tõin koju kõige suurema savipoti, mis meil kunagi olnud on. Loomulikult nii suuri alustaldrikuid savist üldse ei müüdudki. Müüja oli kusjuures väga sõbralik, lubas mul erinevaid taldrikuid mööda poodi tassida, et ma proovida saaks ja viitsis ise muga kaasa kõndida! Nii et kiidan teenindust.
Igatahes, kõige suurem plasttaldrik, mis saadaval oli, enamvähem sobis sinna alla. Kuna see savipott oli kõige tavalisem pruunikat värvi, siis tuli teha väike tuuning. Valge värv alla, musta ja kuldsega muster peale, lõpetuseks lakk ja valmis ta oligi. Plastmasstaldriku sain mustaks värvitud küll, aga see seal kaua ei püsi - plastik ju. PS: aega läks tegelikult mitu päeva, enne kui valmis sain, sest iga etapi vahepeal pidi nii kaua kuivada laskma, et pärast teibiga midagi kogemata maha ei tõmba või laiali ei aja.

Enne


Töö käigus


Pärast


Koos lilledega


Niiviisi võivad need lilled täitsa olla ja suvel saab õue ka tõsta.

Päris palju aega tagasi õmblesin valmis ka õue pingikatted, sest millegipärast ajasid need vanad pingid ikka veel vaiku välja ja mõned külalised ja ka Janar on sinna sisse istunud. Vaiku teadupärast väga mugav riietelt eemaldada pole. Tegin kattele kotikesed ka otstesse ja panin kruusa täis. Nüüd ei lenda need ka suure tuulega minema. Laudlina kavatsen ka samal põhimõttel teha, aga pole õiget riiet leidnud. Päris vakstut ei taha ja tavalist riiet ka mitte. Kui midagi ümber läheb, siis võiks seda saada ära pühkida, mitte ei peaks kohe pessu viskama.


Vahepeal õmblesin ka Janaril ühe pluusi ja sviitri väiksemaks, aga kuna ta juba proovimisel nina kirtsutab, siis pildi peale ma teda ajama ei hakka.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar