19 august, 2010

Haamer nr.3 - The Real Deal

Seekord kasutasin lõpuks kõigi olemasolevate tööriistade seast just haamrit! Välja tuli selline ese:

NB! Esemeks on uks, mitte kuur ise, selle tegime juba suve alguses ilusaks. Uks oli puudu kuni teisipäevani. Võtsime Aidega asja käsile ja tulemuse üle ei tasu kurta üldse. Naiste tehtud kuuriuks püsib ees väga edukalt. Okei, ette saime Janari abiga, aga konstruktsioon, joonised, mõõdistused ja teostus on ikka meie omad. Väikesed nüansid nagu käepide ja...rohkem polnudki vist midagi, aga selle lingi leidmisega on jah raskusi. Kõik arvavad, et küll see kuskil on, las me otsime natuke. Siiamaani on veel leidmata, aga olen ka mina positiivne - küll see kuskilt välja tuleb :)

Üldiselt aga, et kui kellelgi on vaja uut õhulist Z-tähega puitust, siis siit saab, ainult suure tasu eest muidugi.






Täna võtsin kätte ja õmblesin natuke. Selle mitte-tuppa-mõeldud-redeli astmete peal jäävad jalatallad pisut hellaks ja ma pidin midagi pehmenduseks välja mõtlema. Harutasin ühe vana seeliku õmblustest lahti ja saingi kogu materjali. Alguses panin niimoodi sirgelt ja lati keskele oma leiutise, aga see lahendus polnud piisavalt pehme. Väike modifikatsioon - lükkasin pehmenduse äärde kortsu ja sai hoopis pehmem. Nüüd ei tohi ainult vale jalaga redeli peale astuda, muidu pole kasu midagi mu leiutisest.

PS: Tagataustal paistab kassi kraabipost, mille inspiratsioon tuli ema kodust. Algmaterjaliks olid linoleumi alusrull, vanad paksud nöörid ja tapeediülejäägid. Kassile tuli alguses demonstreerida ka, kuidas seda kasutada, ma siis kaapisin enda küüsi ka sinna posti külge ja näe, tark kass sai aru küll. Nüüd krabistab tublilt õiges kohas küüsi teritada. Aga no seda ainult selles toas. Igasse tuppa ma kraabipuud küll ei tee.

Õhtuti tegelen näputööga. Viimasest "Käsitöö" ajakirjast sain ilmatuma hea mõtte mässida juhtmed lõnga sisse. Kuigi meil on kõik elektrijuhtmed ilusti seina taga peidus, siis need, mida on muidu võimatu peita, said nüüd nii ilusa ümbrise, et polegi peita vaja.
Esimesena katsetasin oma uue pisikese sülearvuti laadija juhtmega. See sai ilus punasevalgekirju. Janar ütles, et nagu madu. Teiseks võtsin ette arvuti toa põrandalambi juhtme, mis oli musta värvi! Põrand on aga täiesti hele ja kus siis kõlbab nii. See juhe sai valgepruunirohelisekirju kuue. Tuba meil ka sellistes värvides. Veel ootab mässimist õmblusmasina juhe, Janari Xboxi ähvardasin ka ära katta, sellel on terve kaablirodu taga, aga veel ei oldud nõus. Pean natuke masseerima.

1 kommentaar:

  1. Haa haa.. pead natuke masseerima : D Küll sa ikka oskad endale tegevust leida. Imetlusväärne lausa : ) Ja, et kõike nii hästi teha..anne, mis muud, kui anne.

    VastaKustuta